Az Egyesületről

    A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetét 1957.-ben alakította néhány lelkes kutyabarát. A cél a kutyák tartásának, tenyésztésének, képzésének elősegítése volt mind hobbi, mind kiállítási, mind sport célokra nagyon fontosnak tartva a magyar fajták népszerűsítését is. Tagjaink között találhatók elismert tenyésztők, FCI küllembíró, agility és HDR versenyző is, életkor szerint 9 éves kortól 70 éves korig látogatják a különböző foglalkozásainkat.

    Az aktív vezetőség irányításával és a tagság támogatásával egy sikeres nemzetközi (CACIB) kutyakiállítás után szinte minden évben országos (CAC) kutyakiállítást tudunk rendezni köszönhetően annak, hogy a MEOESZ elismeri munkánkat. A kiállítások állandó helyszíne Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfalu. 2016.-ban és 2017.-ben - a CAC Kutyakiállítással egy időben - I.illetve II. Nyírség Kupa elnevezéssel hivatalos agility versenyt is rendeztünk. Ezek a rendezvények nemcsak szakmai, de a sok ezer fős látogatói létszám jóvoltából mindig hatalmas közönségsikert is hoznak.

    "Caritate et patientia", vagyis szeretettel és türelemmel. Kutyaiskolánk e jelmondat jegyében működik már több mint 10 éve Nyíregyházán, foglalkozásainkat a Kapor utcai kiképző pályánkon tartjuk. A fegyelmező és őrző-védő foglalkozásokat vasárnaponként tapasztalt oktatót irányítják a kutyák életkorának, képzettségének megfelelő csoportokban. A kiállítások előtt ringdresszúra foglalkozásokon FCI küllembíró segít a tapasztalt és kevésbé rutinos nevezőknek a felkészülésben. 

    Agility szakosztályunk vasárnaponként tart foglalkozásokat, agility versenyző irányításával. 2015-ben sikerült FCI kompatíbilis akadályokat vásárolnunk a gyakorláshoz és a versenyekre való hatékonyabb felkészüléshez. 2016.-ban meghívtuk a környező megyék agility csapatait "idegen pályás" edzésre, ezt a továbbiakban rendszeressé kívánjuk tenni.

    Minden vasárnap a kisiskolás és a nyugdíjas korú egyesületi tagok és érdeklődők jó hangulatban, kellemes környezetben, képzett oktatók irányításával, hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket. Fegyelmező, őrző-védő és agility szakosztályaink működése mellett foglalkozunk a város "problémás" kutyáival, felkészítjük látogatóinkat és kutyáikat a különböző versenyekre, vizsgákra, kiállításokra.

   

    Sok közös családi rendezvényt szervezünk. Minden évben megrendezzü a Nyíregyháza-Tokaj kutyás gyalogtúránkat, a Mária út vonalán. Ezeken rendszeresen 30-40 fő vesz részt kutyáival együtt, nagyjából 30 kilométert megtéve.

 

    Sokszor hívnak bennünket, szívesen tartunk bemutatót oktatási, önkormányzati és egyéb civil rendezvényeken. Többek között ezeknek a rendezvényeknek is köszönhetően az egyesület tagjainak száma évről-évre, ha szerény mértékben is, de növekszik. Mivel csak a tagsági díjakból nem tartható el az egyesület, szívesen veszünk minden támogatást, melyet a vállalkozások - mivel közhasznú egyesület vagyunk - adóalapjukból leírhatnak.

    Sok szeretettel várunk minden kutyabarátot rendezvényeinkre! .