top of page

Az Egyesületről

    A MEOE Nyíregyházi Önálló Jogú Szervezetét 1957.-ben alakította néhány lelkes kutyabarát. A cél a kutyák tartásának, tenyésztésének, képzésének elősegítése volt mind hobbi, mind kiállítási, mind sport célokra, nagyon fontosnak tartva a magyar fajták népszerűsítését is. Tagjaink között találhatók elismert tenyésztők, FCI küllembíró, agility, dog dancing és HDR versenyző is, életkor szerint 9 éves kortól 70 éves korig látogatják a különböző foglalkozásainkat.

    Az aktív vezetőség irányításával és a tagság támogatásával sikeres nemzetközi (CACIB) kutyakiállítás után szinte minden évben országos (CAC) kutyakiállítást tudunk rendezni köszönhetően annak, hogy a MEOESZ elismeri munkánkat. A kiállítások állandó helyszíne Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfalu. 2016.-ban és 2017.-ben - a CAC Kutyakiállítással egy időben - I.illetve II. Nyírség Kupa elnevezéssel hivatalos agility versenyt is rendeztünk. Ezek a rendezvények nemcsak szakmai, de a sok ezer fős látogatói létszám jóvoltából mindig hatalmas közönségsikert is hoznak.

    "Caritate et patientia", vagyis szeretettel és türelemmel. Kutyaiskolánk e jelmondat jegyében működik több mint 10 éve Nyíregyházán, foglalkozásainkat a Kapor utcai kiképző pályánkon tartjuk. A fegyelmező és őrző-védő foglalkozásokat vasárnaponként tapasztalt oktatót irányítják a kutyák életkorának, képzettségének megfelelő csoportokban. A kiállítások előtti időszakban ringdresszúra foglalkozásokkal FCI küllembíró segít a tapasztalt és kevésbé rutinos nevezőknek a felkészülésben. 

    Agility szakosztályunk vasárnaponként tart foglalkozásokat, A3 szintű agility versenyző irányításával. BING gyártmányú FCI kompatíbilis akadályokat is vásároltunk a gyakorláshoz és a versenyekre való hatékonyabb felkészüléshez. Korábban meghívtuk a környező megyék agility csapatait "idegen pályás" edzésre. 

    Minden vasárnap a kisiskolás és a nyugdíjas korú egyesületi tagok és érdeklődők jó hangulatban, kellemes környezetben, képzett oktatók irányításával, hasznosan tudják eltölteni szabadidejüket. Fegyelmező, őrző-védő és agility szakosztályaink működése mellett felkészítjük látogatóinkat és kutyáikat a különböző versenyekre, vizsgákra, kiállításokra.

   

    Sok közös családi rendezvényt szervezünk. Minden évben a legnépszerűbb a Nyíregyháza-Tokaj kutyás gyalogtúránk, a Mária út vonalán. Ezen minden alkalommal rendszeresen 30-40 fő vesz részt kutyájával együtt, nagyjából 30 kilométert megtéve.

 

    Sokszor hívnak bennünket, szívesen tartunk bemutatót oktatási, önkormányzati és egyéb, civil rendezvényeken is. Többek között ezeknek a rendezvényeknek is köszönhetően tagjaink száma évről-évre, még ha szerény mértékben is, de növekszik. Mivel a szerény tagsági díjakból nem tartható fenn az egyesület, szívesen veszünk minden támogatást,SZJA 1% felajánlást, melyet a gazdálkodó szervezetek - mivel közhasznú egyesület vagyunk - adóalapjukból leírhatnak.

    Sok szeretettel várunk minden kutyabarátot rendezvényeinkre! .

bottom of page